Passió per la lectura

Un viatge cap al País de Mai-més

Deixa un comentari

Títol: Peter Pan

Autor: James Matthew Barrie

Traductora: Maria Antònia Oliver

Il·lustrador: Adrià Marquès

Editorial: La Magrana

Pàgines: 208

ISBN: 978-8419334527

Si hi ha un llibre que ha captivat l’imaginari de milions de lectors arreu del món al llarg del temps, és sens dubte Peter Pan, de l’inoblidable autor James Matthew Barrie. Aquesta obra mestra, traduïda al català amb mestria per Maria Antònia Oliver i enriquida amb les encisadores il·lustracions d’Adrià Marquès, ens ofereix una oportunitat única per embarcar-nos novament (o potser, per alguns, per primera vegada) en un viatge extraordinari cap al País de Mai-més. Us animeu a anar-hi?

Amb un total de 208 pàgines plenes d’emoció i màgia, aquest clàssic de la literatura infantil i juvenil ens presenta la fascinant història d’en Peter Pan, un noiet ben especial que es nega a créixer. El relat de les seves aventures ens transportarà del Londres de l’època eduardiana fins al misteriós País de Mai-més, un indret màgic i que és habitant per sirenes, cocodrils, nens perduts, la fada Dringuets i els pirates liderats pel temible Capità Ganxut.

Imagineu-vos la situació: en Peter Pan duu a terme una visita nocturna a la finestra dels germans Darling i s’endinsa en el meravellós món de les històries que la Wendy explica als seus germans, el John i el Michael. Posteriorment, però, pren la decisió d’emportar-se’ls al País de Mai-més tot provocant, d’aquesta forma, una sèrie d’aventures inoblidables. Bé, ja callo i no us explico res més per no revelar-vos els moments més especials d’aquesta narració encisadora. Això sí, us puc garantir que aquesta obra intemporal no només representa de forma magistral l’esperit de la infantesa i la força vital de la imaginació, sinó que també ens planteja temes molt profunds com la por a créixer i l’anhel de la llibertat.

En definitiva, estem davant d’un llibre, les pàgines del qual estan plenes d’encant, d’encís, d’acció i de personatges memorables que han resistit la prova del temps; una lectura que ha transcendit i afectat generacions ben diverses i que encara continua captivant lectors de totes les edats; un regal imperible que ens recordarà, cada vegada que els llegirem, la importància de preservar la innocència, la curiositat i la màgia de la infantesa, fins i tot quan ens caldrà enfrontar-nos als desafiaments inevitables d’haver de créixer.

Recordeu finalment: qui vulgui madurar i créixer, certament, mai no hauria de deixar de llegir llibres; però qui no vulgui créixer i vulgui ser un infant eternament, encara hauria de llegir molt més i endinsar-se en històries prodigioses i extraordinàries com la de Peter Pan i Wendy. Ah! I també recordeu-vos de creure sempre en la màgia, perquè les persones que no creuen en la màgia mai no la trobaran!

Deixa un comentari